V nemškem Düsseldorfu zagorel begunski center

V begunskem centru v Düsseldorfu na zahodu Nemčije je izbruhnil silovit požar. Približno 130 moških, ki so bili nastanjeni v hali v bližini düsseldorfskega sejmišča, so evakuirali, so danes sporočile mestne oblasti. 26 beguncev se je pri tem zastrupilo z dimom, lažje poškodovala pa sta se še gasilec in reševalec.

Düsseldorf Foto: Wikipedia
Düsseldorf Foto: Wikipedia

DÜSSELDORF > V hali so bili nastanjeni izključno moški, ki so v Nemčijo prispeli sami. Gre večinoma za begunce iz Sirije, Iraka in Afganistana, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Nekatere od moških je požar presenetil med spanjem, a so jih uspelo pravočasno premestiti na varno. Ko so na prizorišče prišli gasilci, so ognjeni zublji že zajeli celotno 5000 kvadratnih metrov veliko nekdanjo halo sejmišča, ki so jo preuredili v begunski center. Vzrok požara za zdaj še ni znan.

A še med gašenjem požara so policisti aretirali in odvedli dva moška. Policija sedaj preiskuje, če sta povezana s požarom, ni pa razkrila, ali sta aretirana bila tudi nastanjena v begunskem centru.

Po podatkih mestnih oblasti je bilo v centru nameščenih skupno 282 moških, od tega jih je bilo v času požara v poslopju okoli 130. Do večera naj bi našli nova zatočišča za begunce.

STA


Najbolj brano