V napadu v nočnem klubu v Orlandu 50 mrtvih, več kot 50 ranjenih

V davišnjem strelskem napadu v nočnem klubu v Orlandu na Floridi je bilo po zadnjih podatkih 50 mrtvih, 53 ljudi pa se zdravi v bolnišnicah, zdravstveno stanje številnih je zelo resno. Gre za najhujši strelski napad v zgodovini ZDA, poročajo ameriški mediji.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

ORLANDO > Na drugi današnji novinarski konferenci varnostnih sil so sicer zatrdili, da je potem, ko so ubili napadalca, varnostna grožnja odstranjena in da ni indicev, da bi imel storilec pomočnike. Kljub temu so v mestu so razglasili izredne razmere.

Načelnik orlandske policije John Mina je povedal, da so številna trupla še v poslopju. Župan Orlanda Buddy Dyer je povedal, da se bodo zdaj osredotočili na identifikacijo žrtev in obveščanje svojcev. Številni namreč še vedno ne vedo, kaj se je zgodilo z bližnjimi, ki so bili v času napada v klubu, kjer se zbirajo homoseksualci.

Čeprav je več ameriških medijev poročalo, da je napadalec 30-letni ameriški državljan afganistanskih korenin Omar Mateen, na novinarski konferenci tega še niso potrdili. Kot so pojasnili, bodo pred razkritjem identitete obvestili njegove svojce.

Pojasnili pa so, da pri sebi ni imel eksplozivne naprave, kot so sprva domnevali. Oborožen je bil s puško AR-15 in pištolo.

STA


Najbolj brano