V napadu na policijsko postajo na jugu Turčije več mrtvih

V napadu z avtomobilom bombo na sedež policije v mestu Cinar na jugovzhodu Turčije je bilo ubitih šest ljudi, 39 pa ranjenih, so sporočile lokalne oblasti. Največ žrtev je zahtevalo zrušenje bližnjega poslopja, kjer stanujejo policisti z družinami. Za napad so turške oblasti okrivile kurdske skrajneže.

Turčijo pretresajo eksplozije. Foto: Tino Mamić
Turčijo pretresajo eksplozije. Foto: Tino Mamić

ANKARA > V napadu z avtomobilom bombo, ki naj bi ga izvedla Kurdska delavska stranka (PKK), sta bili ubiti dve osebi, nato pa še tri, ko se je zaradi škode posledično zrušilo stanovanjsko poslopje, so sporočili iz urada guvernerja province Diyarbakir.

Med mrtvimi zaradi zrušenja stavbe so trije otroci - petmesečni dojenček, petletni deček in enoletna deklica. V napadu pa je bil po besedah turškega premierja Ahmeta Davutogluja ubit še en policist. Premier je sicer ostro obsodil napad. V prvotni eksploziji je bilo po navedbah lokalnih oblasti ranjenih 14 ljudi, še 25 pa se jih je poškodovalo v zrušenju stanovanjskega poslopja.

Odgovornosti za napad ni prevzel še nihče, a oblasti so za napad že okrivile PKK.

Mediji so objavili posnetke, na katerih je videti, da je eksplozija povzročila veliko škodo na stanovanjskem poslopju, v katerem živijo policisti z družinami. Videti je, da zunanje stene poslopja ni več. Med ranjenimi so tako civilisti kot policisti.

Eksplozijam je sledilo obstreljevanje in napadi z raketami.

V delih province Diyarbakir sicer pogosto prihaja do spopadov med vladnimi silami in kurdskimi skrajneži.

Do napada prihaja dva dni po terorističnem napadu v središču Istanbula, v katerem je bilo v torek ubitih deset nemških turistov. Oblasti so odgovornost za napad pripisale skrajni Islamski državi.

STA


Najbolj brano