V napadu na pakistansko univerzo 21 mrtvih

Število žrtev napada na univerzo na severozahodu Pakistana se je povzpelo na 21, je sporočila tamkajšnja policija. Varnostne sile so končale operacijo proti oboroženim napadalcem. Odgovornost za napad so prevzeli pakistanski talibani.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

ISLAMABAD > “Število žrtev terorističnega napada se je povzpelo na 21,” je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal predstavnik policije Said Vazir, ki pa ni pojasnil, ali so v to številko vključeni tudi štirje napadalci, ki jih je po lastnih navedbah ubila vojska.

Predstavnik policije je dodal, da je operacija končana, varnostne sile pa čistijo območje. Največ žrtev je bilo ubitih v študentskem domu za fante, poroča AFP.

Napad se je zgodil na univerzi Baha Kan v mestu Harsada v bližini Pešavarja. V kampusu naj bi bilo v času napada okoli tri tisoč študentov.

Odgovornost za napad so prevzeli paksitanski talibani. “Naši štirje samomorilski napadalci so danes izvedli napad na univerzo Baha Kan,” je za AFP povedal talibanski poveljnik Umar Mansur. Dodal je, da je bil napad odgovor na vojaško ofenzivo na njihove položaje na plemenskih območjih.

Provinca Kiber Pakunkva velja za trdnjavo pakistanskih talibanov. Decembra leta 2014 so napadli šolo v Pešavarju, pri tem je umrlo 136 šolarjev. Pakistanska vojska je po tem napadu, ki velja za najhujši napad skrajnežev v Pakistanu, sprožila veliko ofenzivo proti skrajnežem.

STA


Najbolj brano