Število žrtev napada v Tuniziji naraslo

V današnjem napadu na luksuzen hotel Imperial Marhaba v tunizijskem letoviškem mestu Sousse je bilo po najnovejših podatkih oblasti ubitih najmanj 37 ljudi, 36 je ranjenih, od tega jih je nekaj v kritičnem stanju. Med smrtnimi žrtvami so tudi tuji turisti, doslej je uradno potrjenih pet Britancev in Irka.

Sousse Foto: Wikipedia
Sousse Foto: Wikipedia

SOUSSE > Po navedbah tunizijskega ministrstva za zdravje so med ranjenimi turisti iz Nemčije, Velike Britanije, Belgije in Norveške. Niso pa mogli potrditi narodnosti mrtvih, saj strokovnjaki še izvajajo identifikacijo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Britanski zunanji minister Philip Hammond pa je potrdil, da je med smrtnimi žrtvami najmanj pet Britancev. Pričakujejo, da jih je še več in da je “velik del” žrtev Britancev tako med mrtvimi kot ranjenimi, saj je to letovišče zelo priljubljeno med Britanci.

Tudi irski zunanji minister Charles Flanagan je potrdil, da je med smrtnimi žrtvami Irka. Dodal je, da še preverjajo, ali so med mrtvimi in ranjenimi še kakšni državljani Irske.

Iz uprave hotelske verige RIU, v lasti katere je hotel Imperial Marhaba s petimi zvezdicami, so sporočili, da večina od 565 gostov hotela prihaja iz Velike Britanije in srednje Evrope. Narodnosti žrtev niso mogli potrditi, so pa poudarili, da je za goste poskrbljeno in da oblasti nadaljujejo preiskavo.

RIU ima 105 hotelov v 19 državah, od tega deset v Tuniziji.

STA


Najbolj brano