V migrantskem centru v Madridu izbruhnili izgredi

V centru za migrante v Madridu so minulo noč izbruhnili izgredi. Več deset migrantov je splezalo na streho in razbijalo pohištvo. Incident se je končal danes sredi dopoldneva, ko so migranti prostovoljno splezali s strehe, poroča francoska tiskovna agencija AFP. V izgredih ni bil nihče poškodovan.

V centru za migrante v Madridu so minulo noč izbruhnili 
izgredi. Foto: Vir: El Pais
V centru za migrante v Madridu so minulo noč izbruhnili izgredi. Foto: Vir: El Pais

MADRID > Po navedbah policije so izgredi izbruhnili v torek zvečer ter trajali vso noč in jutro. Kakih 40 migrantov se je povzpelo na streho, kjer so razvili transparent z napisom Svoboda in tako protestirali proti slabim razmeram v centru. Po pogajanjih s policijo so izgredniki dopoldne prostovoljno splezali s strehe.

Po pisanju španskega dnevnika El Pais so nekateri migranti blokirali varnostne kamere, da so drugi lahko razbili pohištvo, s katerim so si utrli pot na streho.

Nevladne organizacije že dlje časa opozarjajo na slabe razmere v sedmih centrih za pridržanje za migrante, ki so prenatrpani in podobni zaporom. Centri so namenjeni migrantom, ki v Španijo pridejo nezakonito in so v postopku izgona.

V začetku oktobra je iz begunskega centra blizu Murcie na jugovzhodu Španije po uporu pobegnilo 67 migrantov. V uporu je bilo poškodovanih pet policistov.

STA


Najbolj brano