V letalskem napadu v Iraku ubit drugi mož IS

V letalskem napadu koalicije pod vodstvom ZDA na severu Iraka je bil ubit drugi mož skrajne sunitske skupine Islamska država (IS) Abdul Rahman Mustafa Mohamed, znan tudi kot Abu Ala al Afri, je po poročanju tujih tiskovnih agencij danes sporočilo iraško obrambno ministrstvo.

Tal Afar Foto: Wikimapia.Org
Tal Afar Foto: Wikimapia.Org

BAGDAD > Kot je pojasnil tiskovni predstavnik ministrstva Tahsin Ibrahim, je bil Abu Ala al Afri v mošeji v kraju Tal Afar, ki je bila tarča letalskih napadov. V napadu je bilo po njegovih navedbah ubitih še več deset pripadnikov IS, ki so se v mošeji sešli z Afrijem. Mesto Tal Afar je sicer v rokah džihadistov od junija lani.

Afri naj bi po nekaterih navedbah v zadnjih tednih začasno vodil operacije IS, potem ko naj bi bil glede na podatke iraških obveščevalcev v letalskem napadu na severu Iraka marca ubit vodja džihadistov Abu Bakr al Bagdadi. ZDA so prejšnji teden za informacije o Afriju ponudile sedem milijonov dolarjev nagrade.

Ameriška vojska in Islamska država navedb ministrstva še nista komentirali. Če bo njegova smrt potrjena, bo to po oceni poročevalca britanskega BBC nov udarec za IS, ki je v zadnjih mesecih utrpela veliko porazov na bojiščih.

STA


Najbolj brano