V izraelskem obstreljevanju ubiti trije Hamasovi poveljniki

Palestinsko gibanje Hamas je danes sporočilo, da so bili v izraelskem obstreljevanju območja Gaze davi ubiti trije njegovi visoki poveljniki. Izraelska letala so ponoči izvedla številne napade na območje, medtem ko je po navedbah Izraela iz Gaze priletela le ena raketa.

V izraelskem obstreljevanju območja Gaze so bili davi ubiti trije Hamasovi visoki poveljniki Foto: STA
V izraelskem obstreljevanju območja Gaze so bili davi ubiti trije Hamasovi visoki poveljniki Foto: STA

GAZA > Pri trojici ubitih poveljnikov gre po navedbah oboroženega krila Hamasa za Mohameda Abuja Šamalo, Raeda al Atarja in Mohameda Barhuma, ki veljajo za glavne poveljnike gibanja na jugu Gaze. Izraelska vojska je napad nanje potrdila.

Kot navaja izraelski radio, gre za doslej najvišje predstavnike Hamasa, ki so bili ubiti od začetka izraelske ofenzive na Gazo pred šestimi tedni. Sodelovali naj bi tudi pri ugrabitvi izraelskega vojaka Gilada Šalita leta 2006, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po navedbah prič je davišnji napad, v katerem so bili ubiti, v mestu Rafa popolnoma uničili štirinadstropno družinsko hišo. Zdravniški viri navajajo, da je bilo v napadu ubitih sedem ljudi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Že v sredo je bil tarča izraelskih letal vojaški poveljnik Mohamed Dejf, poznan tudi kot Abu Kaled. Sam je napad preživel, umrla pa sta njegova žena in dojenček.

Poleg napada na poveljnike Hamasa so izraelska letala minulo noč obstreljevala še 20 ciljev v različnih predelih območja Gaze. Palestinski skrajneži so medtem na območje Izraela izstrelili le eno raketo, ki jo je prestregla protiraketna obramba, je dejal tiskovni predstavnik izraelske vojske.

V sredo je po drugi strani na Izrael poletelo vsega skupaj 175 raket, kar je po poročanju medijev največ od začetka izraelske ofenzive 8. julija.

STA


Najbolj brano