V izgredih na protestih zaradi oprostitve Mubaraka dva mrtva

Na protestih, ki so se v soboto začeli na trgu Tahrir v središču Kaira, so izbruhnili izgredi med demonstranti in policijo, pri čemer sta bila ubita dva človeka. Protestniki so se zbrali po oprostilni sodbi za bivšega egiptovskega predsednika Hosnija Mubaraka, ki so mu sodili zaradi smrti protestnikov leta 2011.

Protestniki so se včeraj zbrali  po oprostilni sodbi za bivšega egiptovskega predsednika Hosnija Mubaraka, ki so mu sodili zaradi smrti protestnikov leta 2011. Foto: Wikipedia
Protestniki so se včeraj zbrali po oprostilni sodbi za bivšega egiptovskega predsednika Hosnija Mubaraka, ki so mu sodili zaradi smrti protestnikov leta 2011. Foto: Wikipedia

KAIRO > Kot je davi sporočilo egiptovsko ministrstvo za zdravje, je bilo v sobotnih izgredih med policijo in protestniki na trgu Tahrir devet ljudi ranjenih.

Na trgu se je zbralo več sto ljudi, ki so izražali nezadovoljstvo z odločitvijo kazenskega sodišča, da zavrne krivdo bivšega egiptovskega predsednika Hosnija Mubaraka zaradi smrti protestnikov leta 2011. Sodišče je oprostilo tudi nekdanjega notranjega ministra Habiba Adlija ter več nekdanjih vodij varnostnih služb.

Trg Tahrir je bil prizorišče protestov, ki so leta 2011 odnesli Mubaraka. Tudi v soboto so protestniki vzklikali: “Ljudje zahtevajo zamenjavo režima!” Na protestih je posredovala policija, ki je uporabila solzivec in po navedbah egiptovskih aktivistov in medijev aretirala več deset demonstrantov.

STA


Najbolj brano