V francoskih Alpah obtičalo 15.000 voznikov

Zaradi obilnega sneženja je ponoči na cestah v francoskih Alpah obtičalo približno 15.000 voznikov. Številni so morali noč preživeti kar v avtomobilih, nekateri pa so se zatekli v zatočišča, ki so jih vzpostavili v najmanj 12 francoskih mestih.

Fotografija je simbolična Foto: Leo Caharija
Fotografija je simbolična Foto: Leo Caharija

PARIZ > Sneg in led na cestišču sta prinesla obilico težav za vse tiste, ki so se v soboto vračali ali bili na poti v smučarska središča v francoskem departmaju Savoie na jugovzhodu države. Z območja poročajo tudi o smrti mladega moškega, ki je na goratem območju z avtom zapeljal v globel.

V celotni Franciji so v 19 departmajih zaradi vremena razglasili oranžen alarm. Francoski vremenoslovci napovedujejo nove snežne padavine in svarijo pred zmrzovanjem in poledico na cesti.

Drugod po državi sicer večino težav povzroča veter. Zaradi sunkov, ki so dosegli hitrost do 160 kilometrov na uro, so začasno zaprli pristanišče v Calaisu in ustavili promet trajektov med Francijo in Veliko Britanijo. Zaradi močnega vetra so zaprli tudi dvorec Versailles pri Parizu.

STA


Najbolj brano