V eksploziji v Parizu sedem mrtvih

V eksploziji, ki je v nedeljo odjeknila v stanovanjskem poslopju v predmestju Pariza, je po najnovejših uradnih podatkih umrlo sedem ljudi. Zadnjega pogrešana stanovalca reševalci še vedno iščejo v ruševinah.

 Foto: Peter Maraž
Foto: Peter Maraž

PARIZ > Bilo naj bi le malo možnost, da bi lahko bil še živ, francoska tiskovna agencija AFP navaja lokalne oblasti.

Danes so med ruševinami našli truplo starejše stanovalke bloka. Med smrtnimi žrtvami so tudi 40-letna ženska z dvema, 14- in 18-letnim otrokom, pa tudi desetleten deček, ostali so odrasli. Ranjenih je bilo enajst ljudi, od tega štirje huje.

Zaenkrat še ni uradno znano, kaj je povzročilo eksplozijo v pariškem predmestju Rosny-sous-Bois, po besedah francoskega notranjega ministra Bernarda Cazeneuvea, ki je v nedeljo obiskal prizorišče nesreče, pa je krivec najverjetneje uhajanje plina.

Prefekt Philippe Galli je danes povedal, da laboratorij še naprej zbira indice, a ponovil, da je eksplozija “zelo verjetno povezana z uhajanjem plina”. Takrat so sicer na območju potekala dela na plinovodu in elektriki, vendar o morebitni povezavi niso želeli špekulirati.

Eksplozija je popolnoma uničila polovico štirinadstropne stavbe in je bila tako močna, da so se stresle tudi 100 metrov oddaljene zgradbe.

STA


Najbolj brano