V eksploziji v Bagdadu več deset mrtvih

V eksploziji tovornjaka bombe na tržnici v iraški prestolnici Bagdad je bilo danes ubitih približno 50 ljudi, so povedali zdravstveni in varnostni viri. Odgovornost za napad je prevzela džihadistična sunitska skupina Islamska država, ki je obenem sporočila, da je v eksploziji umrlo 90 ljudi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Bagdad je danes bil tarča enega najbolj smrtonosnih napadov v zadnjih mesecih. Foto: Vir: Nbcnews.Com
Bagdad je danes bil tarča enega najbolj smrtonosnih napadov v zadnjih mesecih. Foto: Vir: Nbcnews.Com

BAGDAD > V eksploziji v gosto naseljeni šiitski četrti na severu prestolnice Sadr City je bilo po poročanju tujih tiskovnih agencij ranjenih najmanj 80 do 150 ljudi. Številni so huje ranjeni. Agencije sicer navajajo tudi različno število mrtvih, od najmanj 38 do 51.

Islamska država je sporočila, da je bilo v napadu ranjenih 200 ljudi in da so bili tarča iraški vojaki in z njimi povezane šiitske milice, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Eksplozija je odjeknila ob 6. uri po lokalnem času na tržnici za sadje in zelenjavo, ki je bila pri tem povsem uničena. Gre za enega najbolj smrtonosnih napadov v Bagdadu v zadnjih mesecih.

Islamska država je junija lani zasedla obsežna območja v Iraku zahodno in severno od Bagdada. Iraške sile ob pomoči Irana in mednarodne koalicije pod vodstvom ZDA skušajo džihadiste pregnati s svojega ozemlja. STA


Najbolj brano