V eksploziji na avtobusu v Nigeriji več mrtvih

Na severovzhodu Nigerije je danes na avtobusu odjeknila eksplozija, ki je zahtevala najmanj 17 smrtnih žrtev, približno 30 je bilo ranjenih. Eksplozija je odjeknila v kraju Potiskum, ki je poslovno središče države Jobe in je v zadnjem času prizorišče številnih napadov Boko Harama.

Fotografija je simbolična. Foto: Conny Klein
Fotografija je simbolična. Foto: Conny Klein

KANO > Kake štiri ure kasneje sta se dva moška razstrelila, ko sta izstopala z avtobusa na polni avtobusni postaji v največjem mestu na severu države Kano, ki je prav tako pogosta tarča skrajne islamistične milice Boko Haram. Ubitih je bilo deset ljudi, več ljudi je ranjenih, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V mestu Potiskum, ki leži kakih 280 kilometrov vzhodno od Kana, je že v nedeljo prišlo do napada, ko se je na tržnici razstrelila deklica, ki naj bi bila po navedbah očividcev stara okoli sedem let. Ubitih je bilo sedem ljudi. Boko Haram sicer v zadnjem času deklice in mlade ženske vedno pogosteje uporablja kot samomorilske napadalke, ki se razstrelijo na tako imenovanih “mehkih tarčah”, kot so tržnice in avtobusne postaje.

Boko Haram je od leta 2009 v Nigeriji ubil že več kot 13.000 ljudi, do zadnjih napadov pa prihaja pet tednov pred splošnimi volitvami 28. marca in po tem, ko je nigerijska vlada sporočila, da so iz rok Boko Harama prevzeli dve strateško pomembni mesti - Monguno in Baga.

STA


Najbolj brano