V eksploziji avtomobila bombe v Kabulu najmanj 24 mrtvih

V afganistanski prestolnici je davi eksplodiral avtomobil bomba, pri čemer je po dosedanjih podatkih oblasti umrlo najmanj 24 ljudi, najmanj 42 je ranjenih, poročajo tuje tiskovne agencije. V eksploziji so bila uničena še tri vozila in 15 bližnjih trgovin. Odgovornost za napad so prevzeli talibani.

 Foto: Pixabay.Com
Foto: Pixabay.Com

KABUL > Eksplozija je odjeknila blizu hiše namestnika afganistanskega izvršnega vodje Hadžija Mohameda Mohakeka. Njegov tiskovni predstavnik je potrdil, da politik v napadu ni bil poškodovan. V bližini prizorišča napada je tudi ena od številnih zasebnih univerz v Kabulu. Za zdaj ni znano, ali so med žrtvami tudi študenti.

Tiskovni predstavnik afganistanskega ministrstva za zdravje je sporočil, da je v eksploziji umrlo najmanj 24 ljudi, še 42 jih je poškodovanih in so pomoč poiskali v bolnišnicah. Ubit je bil tudi voznik avtomobila bombe.

Na prvih fotografijah s prizorišča eksplozije je videti dim, zoglenela drevesa, več manjših požarov ter močno poškodovane zgradbe.

Odgovornost za napad so prevzeli talibani. Njihov tiskovni predstavnik Zabihula Mudžahid je prek aplikacije Telegram sporočil, da sta bila tarča napada avtobusa Narodnega direktorata za varnost, afganistanske obveščevalne agencije. Dejal je še, da je bilo ubitih 37 pripadnikov te agencije.

Današnji napad je že deseti hujši napad letos v Kabulu, zgodil pa se je ob prvi obletnici napada, v katerem je v afganistanski prestolnici umrlo več kot 80 ljudi.

STA


Najbolj brano