V čelnem trčenju avtobusov v Rusiji najmanj 16 mrtvih

V čelnem trčenju avtobusov je danes na daljnem vzhodu Rusije v regiji Habarovsk umrlo najmanj 16 ljudi, med njimi eden od voznikov avtobusa in otrok, so sporočili regijski policisti.

Cesta nad reko Amur. Foto: Wikipedia
Cesta nad reko Amur. Foto: Wikipedia

VLADIVOSTOK > Do trčenja avtobusov je prišlo na cesti med mestoma Habarovsk in Komsomolsk na reki Amur.

“V času nesreče je bilo v obeh avtobusih 72 ljudi, od tega 68 potnikov in štirje vozniki. V nesreči je po sedanjih podatkih umrlo 16 ljudi, med njimi otrok in voznik enega od avtobusov, medtem ko so trije otroci v težkem stanju,” je po poročanju ruske tiskovne agencije Tass povedal predstavnik lokalne policije.

Nesreča se je zgodila nekaj čez 7. uro po srednjeevropskem času. Po zadnjih podatkih je bilo zaradi nesreče hospitaliziranih 21 ljudi, pri čemer jih je šest v težkem stanju.

Do nesreče je prišlo, ko je eden od voznikov zapeljal na nasprotni pas, zaradi česar je prišlo do trčenja. Po neuradnih informacijah naj bi voznik prehiteval traktor. Oba voznika sta bila sicer trezna.

Guverner regije Vjačeslav Šport je za četrtek že razglasil dan žalovanja.

Sicer pa je minuli mesec v trčenju avtobusa in tovornjaka v okolici sibirskega mesta Krasnojarsk umrlo 11 ljudi.

Rusija ima glede cestne varnosti črno statistiko, tudi zaradi slabih cest in nepremišljene vožnje. Minulo leto je namreč v prometnih nesrečah v Rusiji umrlo 27.000 ljudi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

STA


Najbolj brano