V bližini družinske hiše srbskega premierja našli večje količine orožja

Srbska policija je v soboto v gozdu v bližini hiše staršev srbskega premierja Aleksandra Vučića našla več zabojev, v katerih so bile večje količine orožja, so poročali srbski mediji. Vučić je bil v času, ko so našli orožje, v svoji rezidenci. Srbsko tožilstvo je že sprožilo preiskavo. Vučić meni, da ni šlo za poskus atentata nanj.

Aleksandar Vučić Foto: Wikipedia
Aleksandar Vučić Foto: Wikipedia

BEOGRAD > V gozdu v spominskem parku Jajinci je domačin našel več zabojev, v katerih so bile med drugim granate na raketni pogon, štiri ročne granate in tudi okoli 100 kosov streliva, in to prijavil policiji. Strelivo, ki je bilo nameščeno na mestu, kjer vozila znižajo hitrost na 10 kilometrov na uro, bi zadoščalo za uničenje kolone več vozil, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Srbsko tožilstvo je že začelo preiskavo in naložilo analizo prstnih odtisov in DNK z orožja. Po poročanju srbske javne televizije forenziki na območju, kjer so našli orožje, nadaljujejo preiskavo.

Aleksandar Vučić, ki ne živi v tej hiši, je danes dejal, da ni bilo poskusa atentata, mesto, kjer so našli orožje, pa je označil za nenavadno. Izpostavil je, da čaka uradne ugotovitve pristojnih služb, predvsem pa rezultate testov DNK, ki bodo znani drevi. “Zaupam svoji državi in službam,” je poudaril. Dodal je, da o uvedbi izrednih razmer ne razmišlja.

V času, ko so našli orožje, je bil v svoji uradni rezidenci. Po najdbi orožja pa so ga skupaj z njegovo družino premestili na varno.

Več strank in analitikov je po incidentu opozorilo, da je najdeno orožje dokaz, da so pripravljali napad na srbskega premierja ter da bi morale srbske varnostne službe to grožnjo vzeti resno. Vučić je bil groženj deležen že v preteklosti.

STA


Najbolj brano