V Zagrebu naj bi prijeli člane roparske tolpe Rožnati panter

Zagrebška policija je v torek prijela šest članov kriminalne združbe Rožnati panter, s tem pa preprečila rope več finančnih institucij v Zagrebu, danes poroča Jutarnji list. Med prijetimi so trije državljani Srbije, dva iz BiH in eden iz Črne gore.

Zagrebška policija je v torek prijela šest članov kriminalne 
združbe Rožnati panter, s tem pa preprečila rope več 
finančnih institucij v Zagrebu. Foto: Wikipedia
Zagrebška policija je v torek prijela šest članov kriminalne združbe Rožnati panter, s tem pa preprečila rope več finančnih institucij v Zagrebu. Foto: Wikipedia

ZAGREB > V prostorih, ki so jih kriminalci imeli v najemu, so našli orožje in eksplozivne naprave.

Zagrebška policija ni razkrila podrobnosti o operaciji v eni izmed sosesk v Novem Zagrebu. Potrdili so, da so prijeli več oseb in da nadaljujejo preiskavo.

Rožnati panter je policijsko ime za mednarodno kriminalno mrežo roparjev, ki so na različnih koncih sveta izvedli več deset spektakularnih ropov, predvsem dragih kamnov. V mreži naj bi sodelovalo več sto oseb, večinoma iz Srbije, BiH in Črne gore. Naropali naj bi za najmanj pol milijarde dolarjev v več kot 20 državah, je objavil Interpol.

Policisti so bili med akcijo oboroženi tudi z avtomatskim orožjem, zaradi česar je nekatere stanovalce zajela panika. Priče so povedale, da je nekaj osumljencev poskušalo pobegniti, a so jih policisti prijeli. Nad sosesko je letel tudi policijski helikopter.

V stanovanjih in garažah, ki so jih uporabljali prijeti, so našli orožje, strelivo, več bomb, mobilnih telefonov in različno dokumentacijo. Ukradli so tudi tri avtomobile, ki naj bi jih uporabili med načrtovanimi ropi, navaja Jutarnji list.

Tolpo so več tednov spremljali, pri čemer so so sodelovali s policijami Francije, Švice in BiH. Ko so preiskovalci ugotovili, da skupina pripravlja oborožen rop, med katerim naj bi ukradli več sto tisoč kun, so se odločili za akcijo, piše časnik.

STA


Najbolj brano