V ZDA temperature tudi do minus 45

ZDA naj bi v prihodnjih dneh dosegel polarni val s temperaturami do minus 45 stopinj Celzija. Bolj ali manj povsod bodo temperature pod lediščem, snežilo bo celo v Kaliforniji, napovedujejo meteorologi.

NEW YORK > Kot je za ameriško televizijo CNN napovedala meteorologinja Karen Maginnis, bodo prihodnji dnevi za več kot 50 milijonov Američanov v 24 zveznih državah najbolj mrzli v več letih. V več kot 70 odstotkih ZDA bodo temperature vsaj pod ničlo.

Posebej ledeno bo na srednjem zahodu ZDA: v severnih zveznih državah Wisconsin, Minnesota in Severna Dakota pričakujejo do minus 45 stopinj Celzija, ameriške medije povzema nemški Spiegel Online.

Sneženje in poledica prihajata tudi na vzhodno obalo ZDA, med drugim v New York, kjer naj bi temperature padle na minus 13 stopinj Celzija. Pred Chicagom in zvezno državo Illinois na morju že nastajajo ledene plošče, piše Spiegel.

Celo praviloma sončna Kalifornija na jugozahodu ZDA tokrat po napovedih vremenoslovcev ne bo ubežala snegu. Ta je sicer že pobelil številne tamkajšnje vrhove, beli so že tudi deli Velikega kanjona v sosednji zvezni državi Arizona.

STA


Najbolj brano