V Turčiji aretirali vodjo slaščičarskega imperija

Turško sodišče je danes dalo ukaz za aretacijo vodje znanega slaščičarskega podjetja Faruka Gulla in še vel kot 12 drugih poslovnežev, zaradi domnevnih povezav s spodletelim državnim udarom, povzema poročanje tujih medijev francoska tiskovna agencija AFP.

Carigrad
Carigrad 

CARIGRAD > Na ukaz sodišča v Istanbulu je Faruk Gullu ostal v priporu, saj domnevajo, da je član skupine v ZDA živečega klerika Fethullaha Gülena, ki naj bi stal za poskusom državnega udara.

Gullu vodi eno izmed najbolj priljubljenih turških slaščičarskih verig trgovin in restavracij Faruk Gulluoglu, ki so pravi magnet za turiste v Carigradz. Poznan je predvsem po svojih tradicionalnih baklavah.

Poleg Gulla so priprli še 15 drugih poslovnežev, ki sedaj čakajo na sodni proces. Imena priprtih niso znana. Hkrati so izpustili 28 osumljencev, ki so sedaj pod policijskim nadzorom.

Med drugim so že sredi avgusta pridržali Farukevega brata Nejata Gulla, ki tudi vodi slaščičarsko podjetje. Preiskave še vedno potekajo.

Turške oblasti po poskusu državnega udara 15. julija izvajajo obsežno čistko v državnih institucijah, s katero se želijo znebiti Gülenovega vpliva. Do sedaj so zadržali že približno 20.000 ljudi.

STA


Najbolj brano