V Tuniziji prijeli domnevnega voditelja napada na muzej Bardo

Tunizijske oblasti so prijele vodjo džihadistične celice, ki je prejšnji teden izvedla smrtonosni teroristični napad v muzeju Bardo, je povedal vodja za varnostne zadeve na tunizijskem notranjem ministrstvu Rafik Echilli.

Med žrtvami napada so bili tudi potniki Coste Fascinosa.
Med žrtvami napada so bili tudi potniki Coste Fascinosa. 

TUNIS > Rafik Echilli voditelja teroristične celice ni imenoval. Je pa povedal, da je bilo v tej celici skupno 16 džihadistov. Dva izmed njih naj bi se vrnila z bojišč v Siriji.

V napadu na muzej Bardo v središču Tunisa prejšnjo sredo je bilo ubitih 20 turistov in policist. Policija je nato v posredovanju ubila dva napadalca, tretjemu pa je uspelo pobegniti in ga še iščejo.

Odgovornost za napad je prevzela džihadistična skupina Islamska država (IS), ki je zavzela obsežna območja v Iraku in Siriji. Analitiki sicer dvomijo, da naj bi ta napad dejansko načrtovali borci IS.

Napad na muzej Bardo je bil najhujši teroristični napad v Tuniziji doslej. Skrajneži večinoma delujejo v goratih območjih na zahodu države na meji z Alžirijo, kjer pogosto prihaja tudi do spopadov s policijo, navaja dpa.

Muzej Bardo naj bi po prvotnih napovedih znova za javnost odprli v torek, a so odprtje preložili na nedeljo.

STA


Najbolj brano