V Trstu oblegano ulico zapirajo za promet

Ulica Mazzini bo od sobote, 16. maja, do nedelje, 5. julija, zaprta za promet. Tržaška občinska uprava se je namreč odločila, da bo dosedanji ukrep, ki je predvideval zaprtje le ob sobotah in nedeljah, po novem v veljavi vse dneve v tednu.

Ulica Mazzini bo od sobote, 16. maja, do nedelje, 5. julija, 
zaprta za promet. Foto: Vir: Primorski Dnevnik
Ulica Mazzini bo od sobote, 16. maja, do nedelje, 5. julija, zaprta za promet. Foto: Vir: Primorski Dnevnik

TRST > Kot je za Primorski dnevnik pojasnila odbornica Elena Marchigiani, gre za nadgradnjo poskusne faze, ki se je začela julija 2014 in naj bi v prihodnjih mesecih privedla do popolne uresničitve novega generalnega prometnega načrta. Eden izmed ciljev uprave Roberta Cosolinija pa je prav širitev mestnih območij, namenjenih pešcem. V ta namen so na primer že povsem zaprli prometu ulici Donizetti in Sorgente.

Mazzinijeva ulica bo torej odslej raj za pešce, kolesarje, otroke in sploh vse, ki nimajo radi oglušujočega in onesnažujočega prometa motornih vozil. Zaprt bo odcep med Goldonijevim trgom in Ulico san Spiridione, pri tem pa bo treba paziti na prehod Ulice Imbriani. Po njej bodo namreč še dalje vozili avtomobili in avtobusi, dodaja Primorski dnevnik.

NR


Najbolj brano