V Trstu napovedujejo vojno proti nemarnim lastnikom psov

V Trstu napovedujejo vojno lastnikom psov, ki ne počistijo za svojimi štirinožci po opravljeni veliki potrebi. Na tržaški občini zelo resno razmišljajo, da bi opravili analizo DNK pasjega blata, ki ga lastniki niso pobrali in odvrgli v ustrezni zabojnik. Na ta način bi izsledili lastnika in mu na dom poslali globo.

Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija
Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija

TRST > V Trstu, kjer je registriranih 21.000 psov, občani velikokrat naletijo na pasje iztrebke, še posebej v bolj odmaknjenih predelih. Za primerjavo, v Milanu, ki je kar nekajkrat večji od Trsta, je registriranih 80.000 psov, piše Il Piccolo.

Že dlje časa naj bi na tržaški občini razmišljali, kako se lotiti te težave. Odločili so se za popolnoma znanstveno metodo. Nepočiščene pasje iztrebke naj bi pobrali občinski policisti ali zaposleni v občinskem uradu za varovanje okolja in jih predali v nadaljnjo laboratorijsko analizo. Če bi to želeli izpeljati, bi morali na občini izdati dekret vsem lastnikom psov, da se s svojimi štirinožnimi prijatelji javijo v določenih veterinarskih ambulantah, kjer bi na podlagi krvnih vzorcev ali sline prišli do DNK.

Kazen za lastnike psov, ki se požvižgajo na njihove nepočiščene iztrebke, v Trstu zdaj znaša 250 evrov.

Spletno uredništvo


Najbolj brano