V Tokiu se je zažgal moški zaradi nasprotovanja obrambni politiki

V Tokiu je v torek zvečer v samosežigu umrl moški. S tem, da se je zažgal, je protestiral proti novi obrambni politiki države, ki se odmika od njenega pacifizma, poročajo lokalni mediji.

V Tokiu je moški s samosežigom protestiral proti novi obrambni politiki države, ki se  odmika od njenega pacifizma, poročajo lokalni mediji Foto: Wikipedia
V Tokiu je moški s samosežigom protestiral proti novi obrambni politiki države, ki se odmika od njenega pacifizma, poročajo lokalni mediji Foto: Wikipedia

TOKIO > Moški se je sežgal v parku Hibija v osrednjem Tokiu. Na prizorišče je prihitela policija, moškega pa so kmalu po prihodu v bolnišnico razglasili za mrtvega.

Policija je našla kamero in pismo premierju Šinzu Abeju ter predsednikoma obeh domov parlamenta, v kateri moški protestira proti velikim spremembam v japonski obrambni politiki.

Abe se je julija odločil svoji vojski dovoliti uporabe sile izven države, s čimer je na novo začrtal usmeritve povojne ustave. Ukrep je naletel na močno nasprotovanje javnosti.

STA


Najbolj brano