V Tbilisiju poplave, na prostost ušle nevarne živali

Gruzijska prestolnica Tbilisi se sooča s hudimi poplavami, ki so doslej terjale najmanj osem smrtnih žrtev. Narasle vode so uničile tudi del tamkajšnjega živalskega vrta, od koder so pobegnile številne nevarne živali, vključno s po šestimi levi in tigri ter osmimi medvedi.

Nilski konj v Tbilisiju.
Nilski konj v Tbilisiju. 

TBILISI > Nevarne živali se sprehajajo po ulicah mesta, oblasti pa jih intenzivno iščejo. Policija je doslej iz varnostnih razlogov več živali že ustrelila - šest volkov so usmrtili v neposredni bližini otroške bolnišnice, je poročala gruzijska televizija Rustavi 2.

Nekaj živali so medtem ujeli, druge so utonile v poplavah, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina, ki se sklicuje na rusko Ria novosti. Na območju živalskega vrta so našli trupla treh ljudi.

Narasle vode so poplavile tudi stanovanjske predele, močno je narasla reka Vera in s sabo odnesla več objektov in avtomobilov. Po navedbah notranjega ministra Vahtanga Gomelaurija je umrlo najmanj osem ljudi, medtem ko je neuradno število žrtev že naraslo na devet.

Gruzijski predsednik Giorgi Margvelašvili je izrekel sožalje vsem žrtvam poplav in obljubil hiter začetek procesa obnove.

Premier države Irakli Garibašvili je ocenil, da je nastala "velika škoda". Vlada je vzpostavila poseben krizni center. Čeprav je močno deževje zadnjih dni že pojenjalo, oblasti prebivalcem Tbilisija svetujejo, naj ne zapuščajo stanovanj.

STA


Najbolj brano