V Švici moški z motorno žago ranil več ljudi

Moški je danes v napadu z motorno žago v nekem uradu v središču švicarskega mesta Schaffhausen ranil pet ljudi, od tega dva huje, je potrdila policija. Objavila je tudi njegovo fotografijo in ga še iščejo. Domnevno je zbežal v manjšem kombiju. Sporočili so še, da ni šlo za teroristično dejanje.

Schaffhausen Foto: Vir: Wikipedia
Schaffhausen Foto: Vir: Wikipedia

ŽENEVA > Tabloid Blick je prvi poročal, da je po navedbah prič storilec ljudi ranil z manjšo motorno žago, kar je nato potrdila tudi policija, poroča švicarska izdaja portala The Local.

Policija je objavila fotografijo 1,90 metra visokega storilca sredi gozda. O incidentu je bila policija obveščena ob 10.39.

Tiskovni predstavnik zavarovalnice CSS je povedal, da je moški vstopil v njihovo poslopje in napadel dva njihova zaposlena, je poročal časnik Tages-Anzeiger. Po poročanju časnika naj bi njegovo vozilo policija že našla, storilec pa je še vedno na begu.

Središče mesta je policija zaprla, na območju pa so številna policijska in reševalna vozila, nad območjem leti policijski helikopter. Po navedbah medijev so z območja evakuirali pešce in zaposlene v podjetjih in trgovinah.

Mesto sicer leži blizu nemške meje.

STA


Najbolj brano