V Srbiji zaplenili večje količine orožja in aretirali deset ljudi

Na območju Apatina in Sombora v Srbiji so zaplenili večje količine orožja, streliva in eksplozivnih predmetov. Srbsko notranje ministrstvo in tožilstvo sta danes sporočila, da gre za največjo količino zaseženega orožja od leta 2000. Policija je aretirala deset ljudi, osumljenih za trgovino z orožjem, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Fotografija je simbolična. Foto: STA
Fotografija je simbolična. Foto: STA

BEOGRAD > Policija je zaplenila devet kilogramov plastičnega razstreliva, 20,7 kilograma razstreliva TNT z več desetimi električnimi detonatorji, 111 ročnih granat, 12 ročnih protitankovskih bomb, dve ročni protitankovski raketi M80 Zolja, osem avtomatskih pušk, protitankovsko mino ter večje količine streliva.

Minister za notranje zadeve Nebojša Stefanović je povedal, da so aretirali tudi vodje kriminalne skupine, ki je preprodajala orožje. “Skupini smo presekali pot. Aretirali smo deset ljudi in zaplenili vse orožje,” je dejal.

Stefanović ni želel razkriti podrobnosti preiskave in ali ima policijska akcija kakšne povezave z nedavno najdenim orožjem blizu doma staršev premierja Aleksandra Vučića in v neki beograjski garaži. Dodal je, da vedno obstaja grožnja teroristov in da se kdo lahko dokoplje do orožja.

Zaskrbljen je “ne samo zaradi uporabe tega orožja v naši državi, temveč tudi možnosti, da bi lahko prišlo tudi v druge evropske prestolnice” in da bi z njimi izvršili zločine. Minister je pohvalil dobro sodelovanje s francosko policijo, saj sumijo, da je bilo orožje namenjeno tudi v Francijo.

Med lanskim novembrskim terorističnim napadom v Parizu so napadalci imeli vsaj eno puško, ki je v Francijo prišla iz Srbije.

STA


Najbolj brano