V Srbiji še en migrant z enakim potnim listom kot napadalec v Parizu

V kraju Preševo na jugu Srbije so odkrili migranta s sirskim potnim listom s povsem enakimi podatki kot na potnem listu, ki so ga našli pri enem od napadalcev v Parizu. Kot poroča srbski Blic, policija izhaja iz domneve, da sta oba moška v Turčiji pridobila enak ponarejen potni list.

V kraju Preševo na jugu Srbije so odkrili migranta s sirskim 
potnim listom s povsem enakimi podatki kot na potnem listu, 
ki so ga našli pri enem od napadalcev v Parizu (na fotografiji). Foto: Neva Volarič
V kraju Preševo na jugu Srbije so odkrili migranta s sirskim potnim listom s povsem enakimi podatki kot na potnem listu, ki so ga našli pri enem od napadalcev v Parizu (na fotografiji). Foto: Neva Volarič

BEOGRAD > Potni list na ime 26-letnega Ahmeda Almuhameda so v bližini stadiona Stade de France našli v bližini trupla enega od samomorilskih napadalcev, ki so v petek v Parizu ubili 129 ljudi.

Grške in srbske oblasti so potrdile, da sirski potni list pripada moškemu, ki so ga kot begunca na grškem otoku Leros registrirali 3. oktobra, nekaj dni pozneje pa je v Srbiji zaprosil za azil.

Kot je danes sporočilo francosko tožilstvo, pristnost potnega lista še preverjajo, prstni odtisi mrtvega napadalca pa se ujemajo s tistimi, ki so jih nosilcu potnega lista odvzeli v Grčiji.

V Srbiji so sedaj odkrili migranta z enakim potnim listom, pri katerem se razlikuje le fotografija. Moškega, ki je prispel s skupino beguncev, so pridržali v soboto, današnje poročanje srbskega časnika Blic povzemajo tuje tiskovne agencije.

Policija po pisanju Blica izhaja iz domneve, da moška nista povezana. Kot menijo, sta najbrž v Turčiji od iste osebe kupila enak ponarejen potni list.

STA


Najbolj brano