V Splitu fizični obračun med učenko in učiteljico

Splitska policija je potrdila incident, ki se je v ponedeljek zgodil v splitski osnovni šoli, kjer se je 14-letna učenka prerivala z učiteljico zgodovine. Obe bodo prijavili zaradi kršenja zakona o javnem redu in miru, kriminalistična preiskava pa bo pokazala, kaj točno se je zgodilo, poroča Glas Istre.

Fotografija je simbolična. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Fotografija je simbolična. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

SPLIT > V torek so iz šole sporočili, da so bili v incident vpleteni dva učenca in učiteljica zgodovine. Po njihovih informacijah sta učenca v šolskem hodniku fizično obračunala z učiteljico, ki je laže poškodovana. Ravnateljica šole Mirjana Dodig je novinarjem povedala, da se je incident zgodil po tretji šolski uri, pred glavnim odmorom.

Splitska policija je potrdila, da se je incident zgodil okoli 11. ure in da sta bili v njem udeleženi učiteljica in učenka, niso pa omenjali še enega učenca, ki ga je omenila ravnateljica. Na policiji so povedali, da sta se učiteljica in učenka prerivali ter da so začeli kriminalistično preiskavo, ki bo pokazala, kaj točno se je zgodilo. Potrdili so, da sta obe osebi kršili zakon o javnem redu in miru, je povedala Željka Radošević s splitske policije.

Voditeljica splitske področne pisarne Sindikata hrvaških učiteljev Tinka Zemunik pa je dejala, da sta v napadu na učiteljico sodelovala dva učenca, sicer sorodnika. Dejala je, da to ni bil ne prvi in ne zadnji tovrsten primer. Dejala je, da je bila učiteljica na svojem delovnem mestu in po informacijah, ki jih ima sindikat, ona ni poškodovala učenke. Dejala je, da ima učiteljica številne hematome, okoli vratu pa opornico in da je pod velikim stresom. Dejala je, da bo splitski primer test za to, da se vidi, kako se na tako situacijo odziva država.

Splitski Center za socialno delo je informacijo o incidentu v šoli dobil že v ponedeljek od policije. Direktorica centra Tatjana Vukman je povedala, da je bil socialni delavec vključen v zasliševanje otroka. Na razgovor bo poklicala tudi starše in preverila, kakšna je njihova vloga in kakšne so razmere v družini, poroča Glas Istre.

Spletno uredništvo


Najbolj brano