V Španiji policija zasegla tri tone kokaina in aretirala 12 ljudi

Španska policija je v obsežni akciji na severu države zasegla tri tone kokaina in aretirala 12 ljudi iz Španije, Velike Britanije in Nizozemske, ki jih sumijo tihotapljenja mamil.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

MADRID > Gre za največji zaseg v pokrajini Galicija na severozahodu iberskega polotoka od leta 1999, je sporočila policija, ki ni razkrila, kdaj je izvedla operacijo.

Pridržanih je bilo 12 ljudi, vključno s tistimi, ki so drogo prevažali, je sporočila policija in pojasnila, da so med prijetimi Španci, Nizozemci in Britanci, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Španija velja za glavno vstopno točko v Evropo za kokain, ki prihaja iz njenih nekdanjih kolonij v Latinski Ameriki, veliki proizvajalki te droge.

Minuli mesec je španska policija zasegla 40 palet, narejenih iz 1,4 tone stisnjenega kokaina, ki so prispele z ladjo iz Kolumbije.

Novembra lani pa je policija prijela enega najbolj iskanih evropskih mamilarskih šefov, Britanca Roberta Dawesa. Prijeli so ga v njegovi luksuzni vili na španski obali Costa del Sol.

Pridržali so ga zaradi njegovih domnevnih povezav z italijansko mafijo in južnoameriškimi karteli. Španija ga je takrat izročila Franciji, in sicer v zvezi z odkritjem 1,3 ton kokaina na pariškem letališču leta 2013.

STA


Najbolj brano