V Španiji bik v areni ubil bikoborca

V vzhodnem španskem mestu Teruel je ogromen bik v soboto v prsi nabodel bikoborca in ga vrgel visoko v zrak. Matador je nato padel na tla in obležal mrtev. Dogodek so v živo predvajali po televiziji, gre pa za prvo smrt v bikoborski areni po več kot treh desetletjih.

Fotografija je simbolična. Foto: Morguefile.Com
Fotografija je simbolična. Foto: Morguefile.Com

MADRID > Ostali bikoborci so pohiteli na pomoč in skušali zamotiti 500 kilogramov težkega bika, a 29-letnemu Victorju Barriu niso več mogli pomagati.

Barria, ki je imel svoj prvi nastop na bikoborbah leta 2008 in je odtlej gostoval po številnih bikoborskih arenah po Španiji, so za mrtvega razglasili na samem prizorišču, so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočili organizatorji.

Španski predsednik Mariano Rajoy Brey je družini in prijateljem Barria izrekel sožalje ter v tvitu obenem zapisal, na počiva v miru.

Nazadnje je kak bikoborec v areni umrl leta 1985, ko je 21-letna vzhajajoča zvezda Jose "El Yiyo" Cubero umrl, potem ko ga je bik prebodel skozi srce.

Lani pa je bil znani španski bikoborec Francesco "Paquirri" Rivera Ordonez hudo poškodovan, potem ko ga je bik nabodel v dimlje. Njegov oče je sicer leta 1984 umrl v bikoborbi.

V zadnjih letih bikoborbe in podobni dogodki vznemirjajo Španijo, saj aktivisti za pravice živali menijo, da gre za krut in nevaren šport. Nekatera mesta so zato prepovedala izvajanje bikoborb in vsakoletnih festivalov teka pred biki.

Glede na uradne podatke je bilo leta 2014 v Španiji 1868 bikoborb in podobnih dogodkov.

STA


Najbolj brano