V Španiji aretirali peterico, ki je želela od migranta kupiti ledvico

Španska policija je danes sporočila, da je aretirala pet ljudi, ki so obtoženi, da so skušali od obubožanega migranta za 6000 evrov kupiti ledvico. Španski policisti so aretacije izvedli v sodelovanju s kolegi v Nemčiji in Belgiji. Sporočilo policije v Madridu ne navaja, kje so osumljence aretirali.

Fotografija je simbolična. Foto: Arhiv Pn
Fotografija je simbolična. Foto: Arhiv Pn

MADRID > V njem pa piše, da so priseljenca, ko se je skušal med kliničnimi preiskavami umakniti od dogovora o prodaji ledvice, ugrabili, pretepli in mu grozili s smrtjo.

Človek, ki je želel kupiti organ, je bil na čelu kriminalne združbe, specializirane za oborožene rope. Ledvico je želel za bolnega sina, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Štirinajst evropskih držav je v Španiji marca podpisalo prvi mednarodni sporazum o boju proti trgovini s človeškimi organi. Ta nezakonita trgovina po navedbah Sveta Evrope, ki je pripravil konvencijo, letno po vsem svetu prinese milijardo in pol evrov zaslužka. Konvencija bo začela veljati, ko jo bo ratificiralo pet držav. Za zdaj tega ni storila še nobena. Slovenije ni med podpisnicami.

STA


Najbolj brano