V Slovenijo prihaja britanski premier Cameron

V Sloveniji bo v četrtek na delovnem obisku britanski premier David Cameron, ki se bo sestal s predsednikom slovenske vlade Mirom Cerarjem. Cameron bo Cerarju predstavil stališča svoje vlade glede reform ureditve Evropske unije in z njimi povezanega članstva Velike Britanije v EU, so danes sporočili iz kabineta predsednika vlade.

David Cameron Foto: Wikipedia
David Cameron Foto: Wikipedia

LJUBLJANA > Prvi obisk katerega od britanskih predsednikov vlad v Sloveniji bo tudi priložnost za nadaljnjo krepitev dobrega in prijateljskega sodelovanja med državama, so še sporočili.

Britanski premier je z namenom predstavitve pogledov na želene reforme unije doslej obiskal že Berlin, Pariz, Varšavo in Haag.

Cameron, ki je bila na majskih volitvah znova izvoljen na položaj, je Britancem obljubil, da bo na novo izpogajal pogoje članstva Otoka v EU, nato pa o tem razpisal referendum do konca leta 2017. V primeru dogovora o določenih spremembah napoveduje kampanjo za obstanek v uniji. Vse od volitev med evropskimi voditelji lobira za reforme unije.

Prav reforma EU je bila tudi tema delovnega obiska, ki ga je februarja letos v Sloveniji opravil britanski zunanji minister Phillip Hammond. Slovenska stran je takrat poudarila, da potrebujemo močno Evropo, ta pa v svojih vrstah potrebuje močno Veliko Britanijo.

STA


Najbolj brano