V Siriji ameriške posebne enote ubile enega od vodilnih predstavnikov IS

Ameriške posebne enote so na vzhodu Sirije ubile enega od vodilnih predstavnikov skrajne Islamske države Abuja Sajafa in zajele njegovo soprogo, je sporočil ameriški obrambni minister Ashton Carter, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Abu Sajaf naj bi znotraj IS pomagal neposredno načrtovati vojaške operacije ter tihotapiti nafto za skupino.

Fotografija je simbolična. Foto: Wikipedia
Fotografija je simbolična. Foto: Wikipedia

WASHINGTON > Kot je sporočila tiskovna predstavnica Bele hiše, pristojna za vprašanja nacionalne varnosti Bernadette Meehan, so ameriške posebne enote operacijo izvedle po ukazu ameriškega predsednika Baracka Obame.

“Minulo noč so ameriške sile, ki so nastanjene v Iraku, na predsednikov ukaz izvedle operacijo v al Amru na vzhodu Sirije, da bi zajele vodilnega predstavnika, znanega kot Abu Sajaf, in njegovo soprogo Um Sajaf. Med operacijo je bil Abu Sajaf, ki je napadel ameriške sile, ubit,” je pojasnila Meehanova.

Dodala je, da so Um Sajaf med operacijo ujeli in je sedaj v ameriškem vojaškem zaporu v Iraku.

V operacijo so posebne enote tudi osvobodile mlajšo žensko, pripadnico Jazidov, ki jo je par zadrževal kot sužnjo. Kakor hitro bo mogoče, jo bomo vrnili njeni družini, je še povedala Meehanova.

STA


Najbolj brano