V Severni Koreji trdijo, da so iznašli zdravilo za aids, ebolo, sars in mers

Severna Koreja je danes sporočila, da so njeni znanstveniki iznašli zdravilo, s katerim lahko preprečijo in ozdravijo aids, ebolo, mers in sars. Revna avtoritarna država ni posredovala nobenega dokaza, zato bo njeno “odkritje” verjetno naletelo na dvom drugod po svetu.

 Severna Koreja je danes sporočila, da so njeni znanstveniki 
iznašli zdravilo, s katerim lahko preprečijo in ozdravijo aids, 
ebolo, mers in sars.  Foto: Wikipedia
Severna Koreja je danes sporočila, da so njeni znanstveniki iznašli zdravilo, s katerim lahko preprečijo in ozdravijo aids, ebolo, mers in sars.  Foto: Wikipedia

PJONGJANG > Uradna severnokorejska tiskovna agencija KCNA je poročala, da so znanstveniki zdravilo kumdang-2 razvili iz ginsenga, ki je zrasel s pomočjo umetnega gnojila, pomešanega z redkimi zemljami.

Po navedbah spletne strani Minjok Tongshin, ki je naklonjena Severni Koreji, so zdravilo iznašli že leta 1996.

“Zahrbtne virusne okužbe, kot so sars, ebola in mers, so bolezni, ki so povezane z imunskim sistemom, torej jih je preprosto zdraviti z zdravilom za injiciranje kumdang-2, ki krepi imunski sistem,” trdi KCNA.

Severna Koreja je to zdravilo promovirala že med izbruhoma ptičje gripe leta 2006 in 2013.

Novica iz Severne Koreje prihaja, ko se na južnem del Korejskega polotoka soočanju z izbruhom virusa mers, ki je doslej zahteval 24 smrtnih žrtev, okuženih pa je več kot 160 ljudi. Zdravila ali cepiva za to bolezen ni.

Mers velja za bolj smrtonosnega, a manj nalezljivega sorodnika akutnega respiratornega sindroma, sarsa, zaradi katerega je v Aziji leta 2003 umrlo več sto ljudi. Akutna okužba dihal z novim koronavirusom se je prvič pojavila leta 2012 v bližnjevzhodnih državah.

STA


Najbolj brano