Dogodek v Rotterdamu ni bil povezan s terorizmom

V nizozemskem Rotterdamu so v sredo zvečer zaradi teroristične grožnje odpovedali koncert ameriške glasbene skupine. V bližini prizorišča so namreč našli kombi, poln plinskih jeklenk.

 Kalifornijska skupina je koncertno prizorišče Maassilo zapustila v spremstvu policije. Foto: Facebook
Kalifornijska skupina je koncertno prizorišče Maassilo zapustila v spremstvu policije. Foto: Facebook

ROTTERDAM > Policija je zaprla prizorišče, kjer bi morala pred približno 1000 obiskovalci nastopiti ameriška skupina Allah-Las.

Kalifornijska skupina je koncertno prizorišče Maassilo zapustila v spremstvu policije, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Rotterdamski župan Ahmed Aboutaleb je na novinarski konferenci povedal, da je policija dobila konkretno grožnjo koncertu omenjene skupine.

Povedal je še, da je policija zasegla kombi z jeklenkami, ki je imel španske registrske tablice. Voznika so pridržali.

Policija je danes sporočila, da so v povezavi z grožnjo aretirali še enega osumljenca. 22-letnika so prijeli davi v pokrajini Brabant, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Prvi mož rotterdamske policije Frank Paauw je kasneje razkril, da so od španskih oblasti dobili konkretne informacije o načrtovanem napadu na koncert ameriške skupine. “Dobili smo konkretne informacije španske policije, da bo napad izvršen na ta datum, na tem kraju in na to rockovsko skupino,” je dejal.

STA


Najbolj brano