V Rimu začeli obnavljati znamenite Španske stopnice

V Rimu so začeli obnavljati znamenite Španske stopnice, ki Piazza di Spagna (Španski trg) povezujejo s cerkvijo Trinita dei Monti, ki se dviguje nad trgom. Približno 1,5 milijona evrov vreden projekt restavracije financira italijanski draguljar Bulgari. Končan naj bi bil do spomladi 2016.

V Rimu so začeli obnavljati znamenite Španske stopnice. Foto: Tino Mamić
V Rimu so začeli obnavljati znamenite Španske stopnice. Foto: Tino Mamić

RIM > Spomladi bo po besedah župana Ignazia Marina to znamenito stopnišče ponovno zasijalo v vsej svoji lepoti in odličnosti. Stopnišče je trenutno popolnoma zaprto za javnost, 7. decembra pa nameravajo v dnevnem času odpreti eno od stranskih ramp.

Izvršni direktor Bulgarija Jean-Christophe Babin je financiranje projekta označil kot hommage večnemu mestu ob 130. obletnici draguljarne, ki ima enega od svojih lokalov v neposredni bližini Španskih stopnic. "Rim je bil za hišo Bulgari vedno vir navdiha, zato je prav, da tudi Bulgari nekaj da mestu. Gre za poklon," je dejal Babin.

Donacija draguljarne Bulgari ni prva v Rimu. Podobno sta ste italijanski podjetnik Diego Della Valle in italijanska modna hiša Fendi odločila financirati obnovo Koloseja in znamenitega vodnjaka Trevi.

Španske stopnice sestavlja 138 stopnic. V 18. stoletju sta načrt zanje naredila arhitekta Francesco de Sanctis in Alessandro Specchi. Danes so ena najbolj priljubljenih rimskih turističnih točk.

STA


Najbolj brano