V Pulju zaradi močnega dežja prometni kolaps

Močno deževje, ki je danes po 6. uri zajelo območje Pulja, je povzročilo prometni kolaps v mestu in na nekaterih vpadnicah. Lokalni spletni portali so objavili fotografije poplavljenih ulic, na katerih so obtičala vozila. Na meteorološki postaji na severu mesta so zabeležili, da je v treh urah padlo 149 litrov dežja na kvadratnih meter.

Močno deževje, ki je zjutraj  zajelo območje Pulja, je povzročilo prometni kolaps v mestu in na nekaterih vpadnicah Foto: Glasistre.Hr
Močno deževje, ki je zjutraj zajelo območje Pulja, je povzročilo prometni kolaps v mestu in na nekaterih vpadnicah Foto: Glasistre.Hr

PULJ > Središče mesta je bilo pod vodo, v številnih ulicah je voda popolnoma blokirala promet, je poročal Glas Istre na svoji spletni strani. Na fotografijah je videti prebivalce, ki so na ulicah do kolen v vodi, in avtomobile, ki se skušajo prebiti skozi poplavljena križišča.

Gasilci so prejeli več kot 50 klicev državljanov, ki so prosili za pomoč zaradi poplavljenih stanovanjskih in kletnih prostorov. Pod vodo so tudi nekateri nakupovalni centri.

Istrska policija je sporočila, da so zaradi vode na cestišču zaprli državno cesto Pulj-Vodnjan in da so promet preusmerili na avtocesto. Policisti so prosili prebivalce, naj ne gredo v Pulj z osebnimi vozili, temveč naj uporabljajo javni mestni prevoz.

Na drugih meteoroloških postajah v mestu, kot tudi v Vodnjanu, so zabeležili slabih 80 litrov dežja na kvadratni meter, piše Glas Istre. Meteorologi napovedujejo, da se bo dež umiril v popoldanskih urah.

STA


Najbolj brano