V Parizu sežgali 15 avtomobilov

V predmestju severno od Pariza so v sredo zvečer že drugo noč zapored izbruhnili neredi, potem ko je v torek med aretacijo umrl 24-letnik. Jezni prebivalci so sežgali 15 avtomobilov. Prijeli so osem ljudi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Fotografija je simbolična. Foto: Wikipedia
Fotografija je simbolična. Foto: Wikipedia

PARIZ > Kot je za AFP povedal predstavnik lokalnih oblasti Jean-Simon Merandat, so nekateri metali zažigalne predmete na policiste, nekateri pa so skušali podtakniti požar v javno poslopje. “Razmere so napete, a pod nadzorom zaradi navzočnosti okrepljenih varnostnih sil,” je dodal.

Do nasilja prihaja, odkar je v torek popoldne med aretacijo v kraju Beaumont-sur-Oise umrl 24-letnik, osumljen vpletenosti v izsiljevanje za denar. V policijskem vozilu se je onesvestil in umrl, je AFP povedal tožilec, pristojen za zadevo, Yves Jannier. Kot je dodal, mu medicinsko osebje, ki so ga takoj poklicali, ni moglo pomagati.

Mladi v predmestju pa za njegovo smrt krivijo policijo, saj je bil zdrav mladenič in športnik.

Po prvi noči nasilja so v predmestju v sredo namestili dodatnih 180 pripadnikov varnostnih sil.

V prvi noči nemirov je bilo v torek zvečer lažje ranjenih pet policistov, devet avtomobilov so protestniki zažgali, poškodovanih pa je bilo več javnih poslopij. Do neredov sicer prihaja v vrsti bližnjih krajev kakih 30 kilometrov severno od Pariza.

Do neredov prihaja v času, ko so po terorističnem napadu v Nici pred tednom dni razmere v državi zelo napete, poroča AFP.

STA


Najbolj brano