V Parizu prepovedali snemanje akcijskih prizorov

V Parizu so po januarskih terorističnih napadih prepovedali snemanje akcijskih prizorov. Po besedah načelnice policije Sylvie Barnaud je težava v tem, da bi igralci, ki so v tovrstnih prizorih pogosto oblečeni v uniforme, lahko postali tarča teroristov.

V Parizu so po januarskih terorističnih napadih prepovedali snemanje akcijskih prizorov. Foto: Peter Maraž
V Parizu so po januarskih terorističnih napadih prepovedali snemanje akcijskih prizorov. Foto: Peter Maraž

PARIZ > "Igralci lahko v tem zelo občutljivem času tudi zmedejo mimoidoče," je dejala in dodala, da je prepovedana tudi uporaba ponaredkov orožja in pirotehničnih efektov, piše britanski BBC.

Napetost v mestu je po januarskih terorističnih napadih, ki so zahtevali 20 žrtev, izjemno velika. Oborožene policijske enote in vojska nadzorujejo nekatere občutljive točke v mestu, kot so sinagoge, prostori medijskih hiš in velika nakupovalna središča.

Francoska prestolnica je pri filmarjih priljubljena destinacija zaradi svojih bulvarjev in slikovitih znamenitosti, kot sta Eifflov stolp ali piramida muzeja Louvre.

Statistike mesta kažejo, da so lani v Parizu snemali 930 filmov, od tega je bilo približno 20 mednarodnih produkcij.

Med najnovejšimi filmskimi uspešnicami, ki so jih snemali v mestu, sta tudi Na robu jutrišnjega dne Douga Limana, v katerem je zaigral Tom Cruise, in Lucy režiserja Luca Bessona, v katerem je zaigrala Scarlett Johansson.

STA


Najbolj brano