V Parizu obsežen požar v enem največjih znanstvenih muzejev v Evropi

Več kot 100 gasilcev se je danes borilo z ogromnim požarom, ki je izbruhnil v pariškem Cite des Sciences, enem največjih znanstvenih muzejev v Evropi, ki je obenem izobraževalno središče za širšo javnost.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

PARIZ > Gašenje požara, ki je v zgodnjih jutranjih urah izbruhnil v prazni stavbi, ki so jo opremljali, je trajalo pet ur. Na prizorišču je bilo približno 30 gasilskih tovornjakov in 120 gasilcev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Vročina je bila tako izjemna, da je posamezna skupina gasilcev lahko delala le 20 minut, nakar jo je zamenjala druga. Dva gasilca sta zaradi izpostavljenosti izredno visokim temperaturam potrebovala zdravniško pomoč.

Cite des Sciences je bolj kot tradicionalen muzej izobraževalno središče s področja znanosti. Leži na severovzhodu Pariza, letno pa pritegne okrog pet milijonov obiskovalcev.

Kompleks je sestavljen iz petih poslopij v obliki kocke. Požar je izbruhnil v 10.000 kvadratnih metrov veliki stavbi, ki so jo opremljali. Namenjena je bila trgovinam, odprli pa naj bi jo 15. oktobra, še piše AFP.

STA


Najbolj brano