V Nemčiji aretirali domnevna skrajneža zaradi načrtovanja terorističnega napada

Policija je v več nemških mestih izvedla racije proti domnevnim islamskih skrajnežem. Policisti so iskali štiri Alžirce, ki naj bi bili povezani s skrajno Islamsko državo. Aretirali so dva, preostala dva pa še iščejo, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Policija je namreč dobila namig o načrtovanem terorističnem napadu.

Nemčka policija je od domače obveščevalne službe BfV 
dobila namig o načrtovanem terorističnem napadu.  Foto: Wikipedia
Nemčka policija je od domače obveščevalne službe BfV dobila namig o načrtovanem terorističnem napadu.  Foto: Wikipedia

BERLIN > Racije, v katerih je sodelovalo približno 450 policistov, so izvedli v stanovanjskih in poslovnih prostorih v Berlinu ter v registracijskih centrih za begunce v Hannovru in mestu Attendorn v zvezni deželi Severno Porenje-Vestfalija. Glavnega osumljenca, 35-letnega Alžirca, so prijeli v registracijskem centru za begunce v Attendornu. Povezan naj bi bil z Islamsko državo, uril pa naj bi se v Siriji. Drugega Alžirca so prestregli v nemški prestolnici, aretirali pa so ga med drugim zaradi ponarejenih osebnih dokumentov.

Še dva osumljenca iščejo. 31- in 26-letnik naj bi se nahajala v Berlinu in Hannovru. Predstavniki policije so sporočili, da so osumljenci živeli v centrih za begunce. Med racijami v Berlinu so sicer aretirali še eno žensko, a ta primer ni povezan s teroristično grožnjo in je bil zanjo razpisan nalog za aretacijo.

Policija je od domače obveščevalne službe BfV dobila namig o načrtovanem terorističnem napadu, preiskave pa naj bi potekale že več tednov. Kje naj bi ga izvedli, za zdaj ni znano, še piše dpa. Policija je dobila informacije, da so se osumljenci dogovarjali za srečanje v Berlinu, na katerem naj bi načrtovali teroristične napade. Ni pa znano, kako blizu izvedbe so ti načrti bili.

Berlinski senator za notranje zadeve Frank Henkel je ob racijah poudaril, da grožnja terorističnega napada ostaja visoka. “Še naprej imamo razloge, da smo previdni in pozorni,” je dejal.

STA


Najbolj brano