V Leipzigu danes pričakujejo največje zborovanje Pegide doslej

V vzhodnonemškem mestu Leipzig danes pričakujejo največje zborovanje pristašev protimuslimanskega gibanja Pegida doslej. Zbralo naj bi se 100.000 ljudi, za varnost pa bo skrbelo 4000 policistov. V mestu je napovednih tudi 19 protestov nasprotnikov Pegide.

V vzhodnonemškem mestu Leipzig danes pričakujejo največje zborovanje pristašev protimuslimanskega gibanja Pegida doslej. Foto: Reuters
V vzhodnonemškem mestu Leipzig danes pričakujejo največje zborovanje pristašev protimuslimanskega gibanja Pegida doslej. Foto: Reuters

LEIPZIG > Mestne oblasti so pristašem Pegide prepovedale pohod po določenih ulicah v središču mesta, kjer so pred padcem Berlinskega zidu protestirali prebivalci leta 1989. Bo pa to največje zborovanje v mestu od združitve Nemčije, piše nemška tiskovna agencija dpa.

Do zborovanja v Leipzigu bo prišlo dva dni po tem, ko je Pegida v Dresdnu v ponedeljek odpovedala redno tedensko zborovanje zaradi groženj s smrtjo, ki naj bi jih prejel njen vodja Lutz Bachmann. Na zborovanje v ponedeljek pred tem je na ulice Dresdna prišlo rekordnih 25.000 pristašev Pegide.

Gibanje Domoljubnih Evropejcev proti islamizaciji Zahoda (Pegida) se zavzema za bolj restriktivno migracijsko politiko in ukrepe za prepoved vstopa v državo islamistom in verskim fanatikom.

STA


Najbolj brano