V Kuvajtu donatorska konferenca za Sirijo

V Kuvajtu bo danes mednarodna donatorska konferenca za Sirijo, namenjena najavi prispevkov za naslovitev aktualnih potreb. Vodil jo bo generalni sekretar Združenih narodov Ban Ki Moon. Na njej bo sodelovala tudi Slovenija, ki je že napovedala prispevek za nujno humanitarno pomoč za Sirijo v višini 60.000 evrov.



Združeni narodi ocenjujejo, da bodo zaradi krize v Siriji in 
njenega prelivanja v druge države v regiji potrebovali skupno 
kar 8,4 milijarde dolarjev. Foto: Wikipedia
Združeni narodi ocenjujejo, da bodo zaradi krize v Siriji in njenega prelivanja v druge države v regiji potrebovali skupno kar 8,4 milijarde dolarjev. Foto: Wikipedia

KUVAJT > Združeni narodi ocenjujejo, da bodo zaradi krize v Siriji in njenega prelivanja v druge države v regiji potrebovali skupno kar 8,4 milijarde dolarjev.

Humanitarne razmere v Siriji in sosednjih državah so izjemno težke. Več kot 12,2 milijona ljudi potrebuje takojšnjo pomoč, med njimi jih je 4,8 milijona na težko dosegljivih območjih, brez dostopa do vode, hrane in drugih življenjskih potrebščin.

V še posebej težkem položaju je več kot 7,6 milijona notranje razseljenih ljudi, ki so prisiljeni v večkratne selitve in so se zatekli v nevarna in neprimerna pribežališča.

Kuvajt bo donatorsko konferenco za Sirijo danes gostil že tretje leto zapored. Slovenska vlada je že prejšnji teden napovedala, da bo Mednarodnemu odboru Rdečega križa za pomoč Siriji namenila 60.000 evrov.

Iz Slovenije se bo konference predvidoma udeležila slovenska veleposlanica v Egiptu Tatjana Miškova.

STA


Najbolj brano