V Kölnu na silvestrovo številni napadi na ženske

V Kölnu so bile na silvestrovo na območju železniške postaje številne ženske tarča napadov. Kölnska županja Henriette Reker je že napovedala odločno ukrepanje. Tudi nemški minister za pravosodje Heiko Mass je napade ostro obsodil, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V Kölnu so bile na silvestrovo na območju železniške postaje 
številne ženske tarča napadov.  Foto: Wikipedia
V Kölnu so bile na silvestrovo na območju železniške postaje številne ženske tarča napadov.  Foto: Wikipedia

KÖLN > Kot je v današnjem sporočilu za javnost poudaril minister Heiko Mass, bodo morali storilci odgovarjati za svoja “strahopetna in gnusna dejanja”. Ocenil je, da gre za novo “dimenzijo organiziranega kriminala”. Zavzel se je tudi za več varnosti.

“Ne smemo dopustiti da bi bili ljudje v naših mestih nezaščiteno izpostavljeni golemu nasilju,” je dejal.

Županja Henriette Reker je za danes sklicala krizne pogovore s predstavniki lokalne in zvezne policije. Nestrankarska županja je bila na naslovnicah mednarodnih medijev oktobra lani, ko so jo med predvolilno kampanjo zabodli zaradi njenih stališč v podporo beguncem. Je prva županja v zgodovini Kölna.

Po navedbah policije se je trgu pred kölnsko železniško postajo na silvestrovo zbralo približno tisoč moških, ki so bili arabskega in severnoafriškega videza. Moški so se razporedili v manjše skupine, ki so nato obkolili ženske, jim grozili in jih oropali. Policija je prijela 60 prijav o spolnem nasilju in prijavo o posilstvu. Policija pričakuje, da naj bi se še več žrtev oglasilo v prihodnjih dneh.

STA


Najbolj brano