V Italijo letos prispelo 121.000 migrantov

V Italijo je letos prispelo 121.000 migrantov, kar je 5000 migrantov več kot v enakem obdobju lani, je razvidno iz danes objavljenih podatkov italijanskega notranjega ministrstva. V Rimu so poudarili, da se je zelo povečalo število mladoletnikov brez spremstva. Večina migrantov, ki je prišla v Italijo, je iz Nigerije, Eritreje in Sudana.

V Italijo je letos prispelo 121.000  migrantov, kar je 5000 
migrantov več kot v enakem obdobju lani, je razvidno iz 
danes objavljenih podatkov italijanskega notranjega ministrstva.  Foto: Posadka Splošne Plovbe
V Italijo je letos prispelo 121.000 migrantov, kar je 5000 migrantov več kot v enakem obdobju lani, je razvidno iz danes objavljenih podatkov italijanskega notranjega ministrstva.  Foto: Posadka Splošne Plovbe

RIM > Od začetka leta je v Italijo prispelo 11.797 mladoletnih migrantov. Italija trenutno skrbi za skupno 150.000 beguncev, največ jih je nastanjenih v Lombardiji in na Siciliji, povzema avstrijska tiskovna agencija APA.

Italijansko notranje ministrstvo si sicer prizadeva za boljšo prerazporeditev migrantov v različne pokrajine in dežele. Občinam so tako že predlagali, da naj bi sprejele tri migrante na tisoč prebivalcev. Prav tako Rim pritiska na Bruselj za boljšo prerazporeditev migrantov po Evropi.

Vodja desničarske Severne lige Matteo Salvini se je zavzel za ureditev žariščnih točk že na ladjah v Sredozemskem morju, na katerih naj bi preverili, kdo ima kot begunec pravico do vstopa v EU in kdo ne. Ekonomskim migrantom ne bi smeli dovoliti vstopa v Evropo, je zahteval Salvini.

STA


Najbolj brano