V Italiji zasegli za dve milijardi evrov premoženja mafije

Italijanska policija je danes sporočila, da je v okviru najnovejše operacije kalabrijski mafiji 'Ndrangheta zasegla premoženje, vredno dve milijardi evrov.

Italijanska policija je  kalabrijski mafiji
Italijanska policija je kalabrijski mafiji 'Ndrangheta zasegla premoženje, vredno dve milijardi evrov. Foto: Susana Vera

RIM > 'Ndrangheta nadzoruje velik delež trgovine s kokainom v Evropi. Med zaseženim premoženjem je več kot 1500 stavnic, 82 spletnih strani za igre na srečo, 60 podjetij ter številne nepremičnine. Enajst zaseženih podjetij je prijavljenih v tujini - Avstriji, Malti, Romuniji in Španiji.

Za 28 oseb, osumljenih vodenja igralniškega imperija, so izdali nalog za aretacijo, za še 23 drugih pa odredili hišni pripor ali pa so od njih zahtevali, naj se javijo policiji.

Osumljenci naj bi kršili zakonodajo, ki ureja igralniški sektor, in so si tako nagrabili ogromen dobiček, ki so ga nato investirali v nova podjetja in licence za širjenje svojih dejavnosti, poroča francoska tiskovna agencija AFP, ki se sklicuje na navedbe policije.

Italijanski notranji minister Angelino Alfano je operacijo v južnoitalijanski deželi Kalabrija označil za močan udarec 'Ndrangheti.

Do najnovejše operacije je prišlo le dva tedna po tem, ko so italijanske oblasti sicilijanski mafijski družini zasegle premoženje, vredno kar 1,6 milijarde evrov, ki je zajemalo 33 podjetij, več sto hiš, vil in stavb, 80 bančnih računov, več kot 40 vozil in drugo.

STA


Najbolj brano