V Italiji velike težave zaradi sneženja

Na severu Italije je obilno sneženje zahtevalo tri smrtne žrtve in poskrbelo za velike prometne nevšečnosti. Novozapadli sneg ovira tovorni in železniški promet med Bologno in Firencami. Številni hitri vlaki, ki vozijo med severom in jugom Italije, imajo velike zamude.

Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija
Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija

BOLOGNA > V pokrajini Brescia v Lombardiji so zaradi slabega vremena umrli trije ljudje. Po poročanju italijanske tiskovne agencije Ansa, ki jo povzema nemška dpa, so umrli med čiščenjem snega, šlo pa naj bi za starejše. Petim ljudem so morali zaradi zdravstvenih težav pri čiščenju snega pomagati reševalci.

Na železniški progi med Milanom in Chiassom prihaja do prekinitev prometa. Zaradi snega so številne šole v Lombardiji zaprte. Benetke ogrožajo poplave in silovit veter. Sneži tudi v Furlaniji-Julijski krajini. Na območju Trsta veter piha s hitrostjo 112 kilometrov na uro. O obilnih padavinah poročajo tudi z juga Italije.

Na avtocesti blizu Bologne je v četrtek zvečer prišlo do 11-kilometrskega zastoja. Težave v prometu so tudi na avtocesti Milano-Genova ter Firence-Pisa. Sneg ovira promet tudi na avtocesti A22 med krajema Brennero-Modena.

O težavah z vremenom sicer poročajo tudi iz dežel Piemont, Emilia-Romagna in Toskana.

STA


Najbolj brano