V Italiji teden dni po snežnem plazu doslej našli 21 trupel

Teden dni po snežnem plazu, ki je v osrednji Italiji zasul hotel, so reševalci odkrili nova trupla. Število smrtnih žrtev se je tako po uradnih podatkih povzpelo na 21, še osem ljudi pogrešajo.

Hotel Rigopiano, prizorišče nedoumljive tragedije, je porušen 
in popolnoma zasnežen. Foto: Arhiv Pn
Hotel Rigopiano, prizorišče nedoumljive tragedije, je porušen in popolnoma zasnežen. Foto: Arhiv Pn

RIM > Reševalci so ponoči pod snegom našli trupla dveh žensk in moškega. Pred tem so v torek zvečer med ruševinami hotela našli še truplo moškega. Reševalci nadaljujejo z iskanjem morebitnih preživelih, kljub temu, da je upanje, da bi nesrečo preživel še kdo, vedno manjše.

V Italiji so v torek pokopali prve smrtne žrtve nesreče. V kraju Farindola so ob hudem deževju pokopali 42-letnega natakarja hotela Alessandra Giancaterina.

Država tudi žaluje za žrtvami torkove helikopterske nesreče, med njimi sta dva reševalca, ki sta sodelovala pri iskanju pogrešanih v zasutem hotelu. Helikopterska nesreča je skupno zahtevala šest smrtnih žrtev. Helikopter je bil na poti v bolnišnico v mestu L'Aquilla, na krovu pa je bil tudi smučar, ki se je poškodoval na smučišču Campo Felice. Helikopter je strmoglavil v 500 metrov globoko sotesko blizu hotela.

STA


Najbolj brano