V Italiji prijeli mafijca, ki sta v bunkerju “živela kot živali”

Italijanska policija je danes prijela mafijska šefa na begu, potem ko so ju našli na odročnem hribovitem območju v bunkerju, kjer sta po navedbah policistov “živela kot živali”.

Giuseppe Ferraro
Giuseppe Ferraro 

RIM > Aretirana Giuseppe Ferraro in Giuseppe Crea sta visoka člana vplivne in izredno bogate kalabrijske mafije 'Ndrangheta, bila pa sta na seznamu najnevarnejših italijanskih ubežnikov, je sporočila policija.

Ferraro, ki so ga v odsotnosti obsodili za niz brutalnih umorov in je veljal za izredno nevarnega, je bil na begu 18 let. Crea, ki so ga iskali zaradi povezanosti z mafijo in izsiljevanja, pa je izginil pred desetimi leti.

“Živela sta v betonskem bunkerju, ki ga je skrivalo gosto grmičevje in drevesa,” je tožilec Federico Cafiero De Raho opisal skrivališče v hribovju blizu mesta Maropati v deželi Kalabrija na jugu Italije.

“Živela sta kot živali. Hladno življenje, odrezano od družbe,” je povedal tožilec, a dodal, da sta še vedno imela dovolj stika z mafijskim podzemljem, da sta lahko vodila stvari, ko je bilo potrebno.

Policija je med racijo v bunkerju odkrila pravi arzenal, med drugim brzostrelko ter zbirko pušk in pištol.

'Ndrangheta je ena glavnih italijanskih organiziranih kriminalnih skupin, skupaj s sicilijansko Coso Nostra in neapeljsko Camorro.

STA


Najbolj brano