V Italiji prijeli 44 ljudi zaradi nepravilnosti z denarjem za begunce

V Italiji so danes v okviru preiskave tožilstva zaradi korupcije in poneverjanja javnega denarja za oskrbo beguncev v različnih delih države prijeli 44 ljudi. Preiskava poteka še proti 21 osebam, katerih stanovanja so preiskali, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Fotografija je simbolična. Foto: Posadka Splošne Plovbe
Fotografija je simbolična. Foto: Posadka Splošne Plovbe

RIM > Osebam, ki so jih prijeli, očitajo, da so ustanovile kriminalno združbo, ki je pridobila finančne koristi na račun begunskih ustanov, za katere so prejemali javni denar. Aretacije sledijo preiskavi Mafia Capitale, v okviru katere so že decembra v italijanskem glavnem mestu Rim aretirali več oseb, članov kriminalne združbe, ki je obogatela s korupcijo in pranjem denarja na račun javnega denarja.

Oskrba beguncev za Italijo postaja veliko breme za javne finance. Trenutno je v različnih begunskih ustanovah v Italiji nastanjenih 85.000 beguncev. Lani je Italija za oskrbo beguncev namenila 630 milijonov evrov, letos pa naj bi se ta vsota po oceni vlade zvišala na 800 milijonov evrov.

Preiskave so takrat potekale proti več deset politikom, mafijskim šefom in podjetnikom ter razkrile, da mafija dejansko sovlada mestu. Več politikov, med njimi tudi politiki iz vrst vladajoče socialdemokratske stranke PD premierja Mattea Renzija, naj bi bilo povezanih z mafijo.

STA


Najbolj brano